Sweden Rock Kick Off - hårdrocksfestival på Röda Bonden 14 maj 2005

Pingstafton den 14 maj 2005 var det stor Kick Off för Sweden Rock Festival på Röda Bonden i Edsbyn. Stämningen var på topp hos den månghövdade publiken som kunde njuta av hårdrockscovers från Cold Gin, Feedback och Woodoo Highway. Som bonus för kvällen körde Richard Follstedt,12 år, ett suveränt trumsolo. Ett stort tack till alla som jobbade på Röda Bonden den här kvällen, mycket svett blev det men vilken höjdarkväll!  Tack inte minst till all publik för den fina stämningen i hårdrockens tecken. Det blir en uppföljare på hårdrocksfestivalen till hösten på Röda Bonden - keep Your eyes open.

Cold Gin med Martin Svedberg, John-Eric Ondahl, Per Olsson och Johan Nordlund fick nästan taket att lyfta på Röda Bonden med ett knippe Kisslåtar. Kolla filmen här!

Publiken trivdes och spelade luftgitarr så det stod härliga till. Även Pipen Herrdahl hoppade in som sångare på Cold Gin.

Johan Nordlund i toppform, snacka om inlevelse!

Richard Follstedt, 12 år, gjorde ett bejublat trumsolo. Han började med att stå och spela och snurrade trumpinnarna runt fingrarna som han aldrig gjort något annat. 

Vad är en hårdrocksfestival utan ett fett trumsolo! Kolla filmen här!

Richard fick även spela ett extranummer då publiken aldrig verkade få nog. Vad månde bliva av detta trumlöfte...

Ett särskilt tack till Ondahl för ett kanonbra och fett ljud på Pearltrummorna!

Feedback med Rickard Henriksson, Claes Rubrandt och Svenne Mårtensson körde stenhårda covers med bl.a. Iron Maiden och Motörheads "Ace Of Spades". Att Eddie van Halen är en av Svennes favoritgitarrister gick inte att ta miste på. Kolla filmen här!

Baren var utsmyckad med bilder från Sweden Rock Festival 2003 och 2004. Det var hårt tryck på drinkarna Overkill, Holy Diver och Red White & Crüe.

Det var trångt, varmt och härlig stämning bland alla gäster. Tack Röda Bonden för den rökfria miljön! Helt suveränt!

Woodoo Highway med bl.a. Anders Modd från Tad Morose och Chulle Rytkönen från Morgana Lefay avslutade natten med helt suveräna hårdrockscovers. Hur ofta får man höra eminenta låtar som Robin Trowers "Day Of The Eagle" och Frees "Wishing Well". Kolla filmen här!
Efter en härlig hårdrocksfestival var alla nöjda, svettiga, trötta och somnade säkert ovaggade i den varma försommarnatten.

Redaktör: Follan - Sweden Rock Ambassador