Sweden Rock Festival 8-11 juni 2016

Sweden Rock Festival hade egentligen ingen riktig headliner i år, förutom Queen, men säljer ändå slut då det är ett fantastiskt koncept för oss hårdrockare. Härlig miljö vid Blekinges kust, familjär stämning och inte minst musik man mår bra av sedan 1960-talet. Det var min 15:e och Ankis 2:a Sweden Rock Festival. Richard som upplevt 11 festivaler var i år upptagen med sin Rebeccas sjuksköterskeexamen. Grattis Rebecca! Ja, i år var inte  min mästerfotograf Richard med så det blev bara några foton.
Totalt 70 band, här är ett litet urval...och vi får inte glömma Queen med Adam Lambert som gjorde en suverän och proffsig spelning!


Glenn Hughes sprang jag på i hotellfoajén i Kristianstad. Härligt möte med en skön kille som kom med sin första platta 1970 med bandet Trapeze.
Han spelade även med Deep Purple i mitten på 1970-talet. Jag sade Medusa åt honom och då sade han Medusa, kom på min spelning imorgon
 och då fick jag höra Medusa från 1970. Glenn är bara 4 månader äldre än mig.
Foto: Anki Kvick


Bra spelning av Glenn med sköna låtar från Deep Purpleeran: Burn, Sail Away och Mistreated från plattan Burn. Samt inte minst Medusa från 1970.


Vanilla Fudge (1966-70) hade en megahit med Supremeslåten You Keep Me Hangin´ On och för mig inte minst rackarrykaren Need Love.
Det var tre originalmedlemmar här, endast basisten saknades från första sättningen. 


Foreigner har många tjusiga örhängen från 1970-talet som Double Vision, Hot Blooded, Head Games och Jukebox Hero.
Mick Jones är enda originalmedlemmen och hur lyckas man få en sångare som verkligen låter som originalsångaren Lou Gramm!?


Steve Vais gitarr låter stort, fett och högt över nejden. Han låter som en hel orkester själv med sin smäktande gitarr!


Thin Lizzys första gitarrist Eric Bell var med i bandet 1970-73 och nu fick jag höra Thin Lizzys absolut bästa låt "The Rocker".
Vilket driv i låten! The Boys Are Back In Town och Emerald kan slänga sig i väggen. The Rocker ligger på min 10 i topplista för bästa hårdrockslåtar.
Ta fram LP:n Vagabonds Of The Western World 1973 och lyssna vilken kanon inspelning! Annars lirar Eric Bell mest blues idag.


Sweden Rock har döpt om Rock Stage till Lemmy Stage som en hyllning till den nyligen bortgångne Lemmy Kilmister i Motörhead.
The Hooters drog en stor publik även om det inte är hårdrock. De har flera tjusiga låtar i stil med vacker folkmusik.


Ankis 2:a festival och min 15:e! Ja, tänk om man vetat 1970 att hårdrocken skulle stå sig stark 2016 :-)


Foto: Lars Follstedt, copyright (c) 2016