Nyheter

2 juli 2023
Woxstock 2 juli 2005
i Öjeparken i Edsbyn med Sonitus, Caravan, Bullegrims Band, Sonny Bonnet & The Royal Family, Mark Olson & Creekdippers, Ulf Stureson och Evilution finns nu på vår Youtubekanal @AtmosphereInRock. Klicka på loggan Atmosphere In Rock så följer banden automatiskt! Kolla även in trailern på 1:17 min :-) Stort tack till festivalledningen, musiker och alla som gjorde Woxstock och Playwood möjligt under 20 år!

13 april 2023
The Curtains
var ett av bygdens mest kända band 1999-2004 och spelade melodiös och melankolisk rockmusik. De skrev alla låtar själva och har spelat vid bl.a. fyra Wockstockfestivaler, Persmässan samt i Köpenhamn. Äntligen har vi fått tillgång till några låtar som finns under rubriken Musik. Tack Jens Olsson! Står Kvar som är en hyllning till edsbybandyn är en riktigt snygg rackarrykare med ett stänk av dollarfilmmusik!

1 juni 2022
En av de största trummisarna har lämnat oss! Henrik "Hempo" Hildén såg jag första gången i bandet Why som var förband till The Who på Berget i Söderhamn 4 juni 1966. Sedan följde Focking Souls på Folkets Hem i Edsbyn och Splash på Blå Valvet i Söderhamn. Han gick vidare mot hårdrocken och egna bandet Trash samt spelade med John Norum, Don Docken, Glenn Hughes m. fl.. Inte att förglömma Monica Törnells megahit Vintersaga! Hans trumspel imponerade och var helgjuten i olika genrer. Han var uppväxt i Söderhamn och bodde nu i Karlskrona. Han hade nära till Sweden Rock Festival där Richard och jag (Follan) träffade honom två gånger. Här en bild från Sweden Rock Festival 2007 och "Hempo" med sitt alltid svallande hår. Tack för musiken och den hyvens kille du var! "Hempo" blev 69 år.

24 juli 2019
Playwood 2019 blev en succé med rekordpublik på 1500 personer! Thomas Andersson Wij, Christoffer Johansson, Diane från Avesta och så en höjdpunkt från förr (om jag får säga så :-) nämligen Zenil där fyra av medlemmarna, Esko, Stubben, Allan och Reidar, spelat på gamla Södran på 1970-talet i Patent. Södranskylten var ett givet inslag denna varma kväll. Först intervjuade Björn Ingesson gitarristen Allan Kring om minnen från gamla Södran. Zenil gav oss Doctor Doctor, Let It Be, Still Got The Blues och andra sköna låtar från förr. För medlemmar i Zenil se Who´s Who. Tack till publiken som swishat 34.000 kr, Björn Ingesson, Maria G Nilsson, Tomas Östergårds från Region Gävleborg och alla som bidragit till denna gratisfestival i Öjeparken i många år! Follan och Olle Wennberg som var ljudtekniker åt Atmosphere In Rock på 1970-talet och vid återföreningen 2003 på Woxstock. John "Klicken" Östling, Ulf  "Nutte" Nöjd, Ulf "Skalman" Olsson, andra från Södrantiden och övrig publik njöt av samvaro, sol och musik! Sedan var det en fullsatt efterfest på vår nöjesmetropol IP där LBSB gjorde en fantastisk spelning inför en fanatisk publik, som ekade över nejden i den varma sommarnatten :-) Foton: Richard Follstedt

27 februari 2018
Metal Park
vid IP i Edsbyn 6-7 juli med Dead By April, Sparzanza, Engel, Eyes Wide Open, Art Nation m.fl. Imponerande av Sofia och Andreas! Tänk att man skulle få en hårdrocksfestival i kvarteret - det skulle vi vetat på Södrantiden under 1970-talet då vi repade som mest på gamla södra skolan :-)

16 november 2017
Edsbyns egna dödsmetalband Under The Church har släppt ny platta Supernatural punishment den 10 november. Fina recensioner, 8 av 10 i Sweden Rock Magazine som skriver "Huvudstadens postnummer fladdrar fortfarande förbi som en svärm av referenssiffror trots bandets bas i Edsbyn...det är rakare slagskott jämfört med 2015 års debutalbum Rapid Armageddon. Det här är kvalité från botten av en grav som aldrig slutar lukta lycka". Imponerande av Eric Qvick trummor och Lars Henriksson bas som snart kan fira 30-årsjubileum med edsbydödsmetall sedan Nirvana 2002 med Orvar Säfström!!!
Wretched Disfigurement är en grym låt från nya plattan.
Sweden Rock Festival toppar 6-9 juni 2018 med Judas Priest, Ozzy och Iron Maiden. Verkligen imponerande headliners!

21 juni 2016
Sweden Rock Festival
8-11 juni 2016 var min 15:e och bjöd på Queen och andra godsaker som Vanilla Fudge (1966-1970), Foreigner, The Hooters, The Hellacopters med edsbysonen Robban Eriksson på trummor och inte minst mitt plötsliga möte med Glenn Hughes i hotellfoajén i Kristianstad. Jag sade till honom att det var 1970 hårdrocken började med bl.a. hans band Trapeze. Jag är gammal sade han, det är jag också sade jag, vi är lika gamla så när som på någon månad :-) Medusa sade jag och han upprepade Medusa, kom på min konsert imorgon kl 16. Och mycket riktigt spelade han Medusa från 1970 :-) Han spelade även Deep Purplelåtarna, Burn, Sail Away och Mistreated. Juste kille! Fler bilder finns i galleri och här!

22 mars 2016
Sweden Rock Festival
8-11 juni 2016 bjuder på guldägg för oss gamla rockrävar som Vanilla Fudge, Glenn Hughes och The Eric Bell Trio.
Extra kul att Neon Rose återuppstått, de spelade på Logen i Voxnabruk 6 juni 1975 med Atmosphere In Rock som förband. Härliga minnen :-)

2 november 2015
De gamla Nirvana 2002 medlemmarna Eric Qvick trummor/gitarr och Lars Henriksson bas samt australiske sångaren Mik Annetts, i Under The Church, släppte den 30 oktober sin platta Rabid Armageddon. De får lysande recensioner i Sweden Rock Magazine och jag kan inte låta bli att imponeras av att grabbarna 25 år senare levererar stenhård Death Metal som enligt Sweden Rock Magazine lirar underjordiska symfonier som befinner sig rakt söderut där det är som absolut varmast. Bandet drar dna-linjer mellan Bathory, Entombed och Venom. Kompromisslöst rens med legendariskt omslag! Bandets hemvist är Edsbyn och Island! Även gitarristerna Erik Wallin och Marcus Klack, Stockholm, finns nu med i bandet.
Lars förklaring till bandnamnet är klockren: "Alla vet vad som finns under kyrkan och filosofiskt blir det en käftsmäll på hela det moderna samhället, där allt handlar om yta och är tillrättalagt". Walpurgis Night är en grym låt från plattan.


            Mik Annetts                                                       Erik Qvick                                                    Lars Henriksson

9 juni 2015
Sweden Rock Festival 3-6 juni - utsålt med Judas Priest, Ace Frehley, Five Finger Death Punch, Lucifers Friend, Tony Carey - här är bilderna!15 maj 2015
Sweden Rock Festival 3-6 juni! Judas Priest firade 40 år 2014 och ville ha jubileumskonserten hos Sweden Rock. Det blir Mötley Crües enda Skandinavienspelning då bandet lägger av efter december 2015. Lucifer´s Friends platta från 1970 var banbrytande för hårdrocken och de återförenas med originalsättning! Carl Palmer´s ELP Legacy kör Emerson, Lake & Palmers proggmusik från början av 1970-talet. Fler som kommer är Slash, Dokken, Five Finger Death Punch och inte minst Tony Carey, får vi månne höra superlåten Why Me med hans band Planet P från 1983?!

12 juni 2014
Sweden Rock Festival 2014! Succé som vanligt med 33 000 besökare och världens första och största heavy metal band Black Sabbath samt Alice Cooper, Ted Nugent, Uriah Heep, Within Temptation och inte minst Electric Banana Bands återkomst. Här är alla bilder på band och edsbybor!

20 maj 2014
Sweden Rock Festival 4-7 juni 2014  Welcome to The Worlds Best Rock Festival!

11 december 2013
(Uppdaterad 5 mars 2014)
Sweden Rock Festival 4-7 juni 2014 bjuder på det ultimata, första och största hårdrocksbandet Black Sabbath samt Alice Cooper, Uriah Heep, Volbeat, Ted Nugent, Saga, Y&T, Queensr˙che, Lynch Mob, Megadeath och för att inte nämna "the return of" Electric Banana Band :-) Här är postern och presentation av banden!

28 juli 2013
Nu finns det 42 namn på de som var med vid Sista kvällen på Saras i oktober 1972. Alla som besökte Saras på fredags- och lördagskvällar 1968-1972 ska känna sig delaktiga i bilderna. Härliga minnen från en fantastisk ungdomstid! 
Under samma tidsperiod i början på 1970-talet anordnades diskotek Mata Hari vid Folkets Hem av Buggman, Beda, Norin, Rottbers med flera. Del 1 och del 2 av reportaget i Persmässposten 2013.

12 juni 2013
Sweden Rock Festival 2013! Här är en stor del av Edsbygänget på festivalen efter Bloodbounds spelning. Kiss i högform med jättespindel och pyroteknik. Rush med sin första festivalspelning på 35 år! Här är alla bilder på edsbybor och band på Sweden Rock Festival 2013!

29 januari 2013
Sweden Rock Festival 5- 8 juni  i Blekinge bjuder på Rush, Kiss, UFO, Saxon, Asia och Status Quo. Alla är gamla rockrävar eller vad sägs om Status Quo som började 1968 och vi minns Rush första album 1974 med en av hårdrockens häftigaste låtar "Working Man". Nya influenser med hårdare tryck representeras av Five Finger Death Punch och vi får inte glömma Bollnäs stoltheter Morgana Lefay och Bloodbound. Här är alla band på årets Sweden Rock Festival. Vi ses i lilla Norje med den stora festivalen :-) Uppdaterad 14 maj.

21 december 2012
Här kommer en hälsning från en hälsing i West Hollywood som Richard och jag hälsade på tidigare i år. Peter har även en egen musikstudio och här beskriver han för Richard hur han gör egen filmmusik. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR på er alla Rockers! 

1 oktober 2012 (uppdaterad 7 oktober)
Pop, Rock & Heavy Metal är en utställning vid Edsbyns bibliotek 6-31 oktober som är en hyllning till alla band och inte minst publik inom Ovanåkers kommun. Lokal musikhistoria 1960-2012, San Franciscovågen med ny musik i slutet på 1960-talet, Carnaby Street London, Sweden Rock Festival och dagens hårdrock är inspirationskällor till utställningen. Det är Ovanåkers kommuns kulturchef Carina Isaksson och kulturkonsulent Leif Nordlöf som är initiativtagare till utställningen. 
Vernissage lördag 6 oktober kl. 12.00-14.00.
Historia och nutid hör ihop! Vi hoppas att du som spelar idag får inspiration att spela vidare, inte enbart för att bli känd utan för den glädje som musiken ger hela livet!

Jättekul att så många kom på vernissagen på lördagen. Närmast i bild ser ni Jörgen Arvidsson från Lipstixx 'N' Bulletz. Andra som kom var Lennart Vingstedt från Moon Guys och The Slaves, Eric Ericson från The Strangers och Black Jacks, Kaj Nirs från Shermans m.fl. Tack för alla nya foton och namn att uppdatera den här sajten :-) Utställningen pågår hela oktober månad.

12 juni 2012
Sweden Rock Festival 2012 slog upp portarna i Sölvesborg för 21 gången med en rekordpublik på närmare 35 000 besökare. Motörhead regerar, Twisted Sister levererar, Blue Öyster Cult kultklassiker och Exodus med "moshpit". Läs reportaget här!

8 mars 2012
Rockbibblan är ett nytt evenemang för unga rockare som genomfördes vid Edsbyns bibliotek den 7 mars. Anette Helgesson och Richard Follstedt vill skola in nya generationer i rockens underbara värld.

30 januari 2012
EdsbyRichard träffar BollnäsMartinBandit Rock. Den 25 januari gjorde Richard ett studiebesök på Sveriges bästa hårdrocksradio Bandit Rock i Stockholm. Martin Boman började sin karriär på Rockklassiker tillsammans med bl.a. Ian Haugland från Europe för att 2004 börja på Bandit Rock. Martin har även spelat en del med Mustasch.
Richard fick vara med lite i direktsändning under namnet EdsbyRichard :-)

För er som är lite äldre och minns hur allt började med band i bygden så kommer här senaste inslaget under who´s who - Moon Guys 1963 från Alfta, stiliga killar - eller hur. För mer info om bandet kolla under who´s who.

20 december 2011
MetalByn blev en succé! Här kan ni läsa Richard Follstedts reportage med många härliga bilder! Vi ses på MetalByn december 2012 :-)

1 november 2011
Studiefrämjandet Musik, Kulturavdelningen vid Ovanåkers kommun, Voxmusik och Röda Bonden genomför tillsammans MetalByn den 16-17 december 2011! Hårdrock på två scener, klassiska Folkets Hem fredagen den 16 december med banden Lucy Seven, Scyphus, Optima och Pipen´s Nightmare. Röda Kvarn kör filmen "Så Jävla Metal" - den svenska hårdrockens historia kl 23.30 på fredagen, efter uppträdandena på Folkets Hem.
Lördagen den 17 december på Röda Bonden med Frantic Amber och Gormathon. Läs hela programmet här!
                                                                           

1 augusti 2011
Playwood i Öjeparken den 27 juli var som vanligt välbesökt. Sigge Hill hade som extra ingrediens med sig Magnus Carlsson, sångare i Weeping Willows. NoSons, Hanna & Emmy Ingesson gjorde ett fint framträdande på Persmässan med både covers och egna låtar. "Långa bollar på Bengt" är en underbar låt med Svenne Rubins som rockade publiken på Persmässan med sina hits. Playwood och Persmässan är givna inslag där ung som gammal möts och kul med alla som slöt upp i det fina sommarvädret.

21 juni 2011
Härligt med sommar och musikevenemang. Onsdag 22 juni spelar Foo Fighters inför ett fullsatt Stockholms Stadion. När Richard återkom till Arlanda från en resa till Neapel träffade han Dave Grohl, frontman i Foo Fighters, som även spelat trummor med Nirvana i början på 1990-talet. Till vänster ser ni Foo Fighters trummis Taylor Hawkins. Trevligt sammanträffande! Ha en skön sommar alla musikvänner!

13 mars 2011
San Francisco var rockmusikens centrum under slutet på 60-talet med The Fillmore Auditorium och Fillmore West där band som Jefferson Airplane, The Grateful Dead, The Doors, Blue Cheer och Jimi Hendrix framförde ny spännande musik. San Francisco tog över musikscenen från den brittiska dominansen och blev även en motor för ungdomsgenerationens protester mot samhällsetablissemanget. Följ med på en resa tillbaka till rötterna!

1 februari 2011
Vängsbo - bygdens vagga för pop- och rockmusiken! Läs Eric Ericsons härliga berättelse hur allt började på 1950- och 60-talet med The Strangers, Black Jacks och Trembling Strings! Byns första strata, brylkräm, fjällor, Elvis, Shadows, Fritan, musikhandlare Yngve Forslund och flera dråpliga historier från turnélivet. 

3 januari 2011
Edsbyns senaste hårdrocksband - Optima - har spelat in vid Studio Soundcreation i Bollnäs. Reportage i Ljusnan. Lyssna här på sköna Lancer, med David Hallstensson - gitarr, Beatrice Nilsson - bas, Richard Follstedt - trummor och Johan Falk - sång. Johan är ordinarie sångare i Edsbybandet Incrave som funnits sedan 2001 och gett ut plattan Dead End i USA, Kanada och Japan.
Optima har repat hela hösten för att sätta låtarna direkt i studion under professionell ledning med Per Ryberg. Här är Fallen och en tung instrumental Horde.
Petra Werner på sång i härliga Locust och slagdängan Hårdrock för Mormor!

2 augusti 2010
Playwood i Öjeparken den 21 juli med musik och mycket folk som njöt av medhavd mat och dryck. Playwood "den barnvagnstätaste festivalen i Sverige", med gemenskap i alla åldrar! Ännu mer publik i år och det fanns dessutom korv och taimat att köpa. Artisterna avlöste varandra från sen eftermiddag till framåt natten. Många fina artister, som t.ex. Daniel Holm med band och Jörgen Kjellgren från Stockholm som avslutade minifestivalen när solen gått ned. Ett stort tack till arrangörerna Björn Ingesson, Tomas Olsson, Maria Nilsson och JP-Jörgen Persson med stöd från Kultur & Fritid Ovanåkers kommun, Studiefrämjandet och Kultur Gävleborg för en fin kväll i gemenskapens och musikens tecken.

21 juni 2010
Metaltown 2010 i Göteborgs frihamn blev en ny upplevelse för en gammal hårdrockare med den hårdaste hardcore och en festival totalt befriad från dinosaurierock med band som spelar 70-talshitar. Nej, här var det 2000-talets hårdrock och själv hade jag inte någon tidigare relation till vare sig band eller låtar. Läs reportaget här!
Edsbyns senaste hårdrocksband Optima med David Hallstensson, Micke Bomark, Richard Follstedt, Petra Werner och Beatrice Nilsson ses här vid en spelning på skolavslutningskvällen den 11 juni vid Café 12:an. Optima från Youtube vid en spelning i Rockkarusellen i Österfärnebo tidigare i år.

7 juni 2010
Så är vi på spåret igen! Ni som undrat varför sajten varit nere sista veckan så beror det på att vi bytt domänleverantör. Nu börjar festivalsommaren med Sweden Rock Festival 9-12 juni och Rockweekend 8-10 juli i Mohed. För egen del har vi Playwood onsdag den 21 juli i Öjeparken, Edsbyn. Njut av sommaren och all den musik som flödar!

24 december 2009 (uppdaterad 10 feb 2010)
Här kommer fantastiska ljudspår från början av 1960-talet från Lasse "Nille" Nilsson i Segersta. Lyssna in ett Pop Party där Black Jacks spelar Shadowslåten The Rise And Fall Of Flingel Bunt. Pekka Langer delar ut julklappar vid en julfest på Jazz Jubilation Club till Black Jacks: Erik Eriksson, Åke Eriksson, Rolf Östergårds, Arne Harrysson och Billy Lind. Därefter spelar Black Jacks låten Spanish Gypsy Dance (tack Gunnar Eriksson för låtnamnet, Spotnicks original 1963).
Här släpper man in "en liten flicka" på scen som heter Eleonor Svedberg (Rignell) från Alfta. Härliga avtryck från en svunnen tid! Ni som var med hör av Er med mer fakta kring dessa inspelningar!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR 

9 november 2009
Fritan Revival juli 2010! Christer Faberstedts härliga förslag på en återförening för alla som var med om skoldanser och musikaftnar på 1950-talet har uppmärksammats av Ljusnan. Läs om Christers planer och se Tommy Nirs dokumentering av vår ungdomskultur i lördagens Ljusnan och följ uppmaningen att höra av Dig med förslag på upplägg för återföreningen runt Persmässan 2010! Vi minns denna härliga tid med pop- och rockmusiken i centrum, Jubilation Jazz Club och King Club! Tänk att få träffa alla gamla kompisar igen och minnas allt roligt som hände kring Fritan. Kanske kontakter knyts igen för framtiden. Något att se fram emot 2010!
Här är alla fantastiska bilder från Fritan!

10 oktober 2009
John Coghlan´s Atomic Boggie gästade Röda Bonden igår. Vilka härliga killar! Claes Yngström och Arne Blomqvist, spelar med en underbar känsla och har massor av erfarenhet. Claes och jag kunde konstatera att vi är lika gamla eller kanske är det lika unga?! Claes har i varje fall aldrig slutat spela och han har även varit över till USA och lirat med lite storgubbar. Arne och jag hade det gemensamma att vi 1975 såg Status Quo i Stockholm med John Coghlan på trummor. Nu lirar de tillsammans på en turné i Sverige och i fredags var det Röda Bondens tur. En stor eloge till David och ni andra som fixar härliga spelningar i Edsbyn!
John Coghlan själv är lite reserverad och snackar inte så mycket men John representerar en "Rocksfär" som man själv levt i sedan 1960-talet och har åkt jorden runt på turnéer. John har heller aldrig slutat spela fast han lämnade Status Quo 1981. John har haft sitt Diesel Band, John Coghlan´s Quo och John Coghlan Band.
Nu är cirkeln sluten då jag efter 34 år fått John Coghlans avslagna trumpinne, vid konserten i Stockholm 1975, signerad + konvolutet till Dog Of Two Head från 1971 :-)

4 oktober 2009
Det kommer en riktig Rockräv till Röda Bonden i Edsbyn fredag 9 oktober. John Coghlan´s Atomic Boggie med Claes Yngström och Arne Mr Dynamite Blomqvist. John Coghlan är Status Quos originaltrummis 1962-1981. I början hade bandet olika namn innan de 1968 slog igenom som Status Quo med hiten Pictures Of Matchstick Men och karriären tog rejäl fart med plattorna Dog Of Two Head 1971, Piledriver 1972 och Hello 1973. John Coghlan har lirat med storheter som Andy Bown (The Herd på 60-talet), Ray Majors (Mott The Hoople), Roy Wood (The Move, ELO), Phil Lynnot (Thin Lizzy) och Micky Moody (Whitesnake). John Coghlan har nyss fyllt 63 år. Jag får väl ta med min halva trumpinne från Status Quokonserten på Folkets Hus i Stockholm 1975 och få den signerad 34 år senare :-) Det var Håkan Bäckström, Claes Johansson, Tommy Rottbers och jag som var på konserten. Så här såg han ut då!

28 juli 2009
Playwood - Edsbyns första gratisfestival kunde avnjutas i den frodiga Öjeparken den 22 juli med solsken, glada människor som intog medhavd mat och dryck på filtar, som här med den kände hårdrockaren och körslagetmedlemmen Chulle Rytkönen och svågern Magnus Vanberg, med fruar. Den rutinerade Shermans, Mainroad 301, Wildflower- och Sound Of Swaymedlemmen Micke Ivarsson framträdde här på egen hand - verkligen kul "Masken" att du kör vidare. Amanda Roman trodde det var 20 mil till Edsbyn från Stockholm men när hon väl kom fram blev det finstämd musik. Kvällen avslutades med fartfylld Bluegrass med Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers. Totalt var det elva framträdanden.
Tänk att kunna ha en gratisfestival utan stängsel och även slippa "stängslet innanför stängslet" (när det serveras starköl), komma och gå som man vill och inte minst allt jobb som ni anordnare i Voxmusik slipper lägga ner. Det var rent och snyggt i Öjeparken efter Playwood...men det kan man inte direkt säga efter Persmässan två dagar senare då Öjeparken invaderades av ungdomar.

Nina Söderquist är professionell uti fingerspetsarna och körde en fartfylld show med hjälp av "doakör" och dansare från schlagerfestivalen. Publiken trivdes den ljumma sommarkvällen och det dansades till skön rockmusik med Croon & Co, kolla särskilt in "headbangarna" längst till höger på bilden som körde stenhårt till Status Quolåten "What Ever You Want"!
Persmässposten bjöd på lite mer pop- och rockhistoria som ju också är viktig för vår fantastiska hembygd!
(Bilder och text: Follan)

16 juni 2009
Sommaren är här med mycket musik. Sweden Rock Festival slog nytt publikrekord med 35 200! Heaven & Hell var årets höjdpunkt och vi kan rekommendera deras nya platta "The Devil You Know" som är årtusendets tyngsta. Eller som John-Erik Ondahl uttrycker det "Tony Iommy är hårdrockens Riff Master". 
Rockweekend i Kilafors 9-11 juli står för dörren. Missa inte Queensr˙che och Chickenfoot med Sammy Hagar och en massa andra godbitar! Inget Woxstock i år heller men Voxmusik anordnar en gratis singer/songwriterfestival onsdagen den 22 juli i natursköna Öjeparken. Persmässan har sedan uppträdanden med Kevin och Nina Söderquist. Croon & Co står för dansmusiken med massor av underbara rocklåtar.

23 mars 2009
Kärlek-stolthet-tradition är vår bandyförenings valspråk och det avspeglade sig i Dina Arena igår kväll när vårt bandylag hyllades av edsbyborna för en fin säsong. Guld i Svenska Cupen, guld i World Cup, silver i Champions Cup, silver i Europacupen och vinnare av elitserien 2008/09 = 100 000 kr i prispengar, för att därefter ta silver i bandyfinalen på Studenternas. Edsbyn har varit i final i allt man ställt upp i säsongen 2008/09! Dessutom blev Per Hellmyrs Årets man i svensk bandy! Edsbybornas kärlek till sitt bandylag är stort! Vår bygd drivs av företagaranda och sammanhållning som ger kraft och styrka till stordåd. Inte minst ni alla i förskingringen, som flyttat från bygden, stöttar Edsbyn där ni nu verkar och bor. Vi ses på Studenternas i Uppsala 2010!

24 november 2008
Sweden Rock Festival 2009 i Sölvesborg har släppt de första banden av totalt 95. Tunga namn som Heaven & Hell, ZZ Top, Uriah Heep och Motörhead samt pärlor som Foreigner och Marillion. Foreigners plattor från slutet av 70-talet är riktiga klassiker och sista-dansen-låten "I Want To Know What Love Is" från mitten av 80-talet har många dansat tryckare till!
Det är även många andra bra konserter att se fram mot under 2009 som Judas Priest, Metallica och AC/DC - så kör hårt alla musikälskare!

Idag har vintern äntligen kommit med härlig snöyra och som en hyllning kommer här Joel Åhls fina vinterbild. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

3 september 2008
Dagens heta nyhet på löpsedeln! "En unik kulturgärning" - dagens reportage i Ljusnan om denna sajt är både smickrande och uppfordrande. Vi vill börja med att tacka alla er som bidragit med material så vi kunnat bygga vår pop- och rockhistoria från grunden med alla band från 1960 och framåt. Det är viktigt att inte vara historielös och samtidigt leva i nutid med alla unga lovande band som finns idag i kommunen. Därför vill vi att ni fortsätter maila oss med uppgifter som saknas. "Band kommer och går - men musiken den består".
Skriv gärna något i vår gästbok om glada minnen av musik och människor - både gammalt och nytt!

8 augusti 2008
Det är enormt kul när fler börjar skriva om Edsbyns pophistoria och när nu Persmässposten vill föryngra sig så speglas 1960-talet på ett härligt sätt av signaturen Pop Corn. Här är del 1 av artikeln och här del 2. Det finns även fler roliga artiklar i Persmässposten. Förutom alla "Bästa bitar" och andra reportage, så finns det en artikel när Millie Small sjöng sin världshit "My Boy Lollipop" på Persmässan 1965 . Ett oförglömligt minne för alla oss som var där! Persmässposten finns att köpa på Edsbyns museum för dig som missade årets nummer... och visst blev det hårdrock på årets Persmässa när The Poodles intog scenen fredagen den 25 juli - vi lyfter på hatten för Persmässkommitten.

Från dåtid till nutid! d-dous är ett nytt ungt lovande band som varit i Bildas studio i Söderhamn 9-10 juni 2008 och spelat in tjusiga melankoliska låtar. Det är Johannes West - sång, Lukas Lundman - gitarr, Jonathan Liverstad - gitarr, Sara Lundman - bas, Björn Berggren - keyboard och Richard Follstedt - trummor. Ungdomarna är mellan 15-17 år och skriver låtarna själv, mest Johannes West som även hanterar dragspel och blockflöjt förutom att sjunga. Lyssna in Nevertold och Unforgiven III.

10 juni 2008
Judas Priest
krossade allt i sin väg, Blue Öyster Cult körde alla sina bästa 70-talslåtar och Triumph triumferade med sin första konsert på 20 år! Mycket var sig likt på den sjuttonde Sweden Rock Festival 4-7 juni 2008 och självklart var det nytt rekord med 33 200 hårdrockare i publiken. En otrolig bedrift! Läs hela reportaget här!

Här är en unik filmsekvens från Triumph presskonferens vid Sweden Rock Festival där de förklarade att de inte ville vara headliner utan spela tidigare på kvällen när det är ljust för att koncentrera sig på musiken och därefter avslutningen på deras härliga konsert!

2 maj 2008
Här är Tommy Nirs härliga bilder från 1960-61. Han fotade enormt mycket men då framkallning var dyrt på den tiden så har negativen blivit liggande. Denna bildskatt ser nu dagens ljus med många sköna bilder från en lycklig ungdomstid. Kolla in gamla bekanta och Edsbymiljöer vi alla vistats i. Fritan har varit scen för många band och är framförallt ett ställe där många av oss tagit de första stapplande dansstegen. Med Tommys bilder från hur allt började med rockeran i Edsbyn så är snart cirkeln sluten...men självklart vill vi ha mer material från alla som har något sparat! Tänk vilken tidsrymd som gått! Ni som var med vid starten är på väg mot pension, men än idag lever rockmusiken i allra högsta grad och ålder spelar ingen roll!
Skriv gärna om dina minnen i Gästboken!

15 mars 2008
SM-guld 2008! Edsbyns bandylag är för femte gången i rad svenska mästare! Det finns bara ett ord STORT! Det slutade 11-6 mot Sandviken och Edsbyn genomförde matchen på ett briljant sätt! Det värmde i våra själar när vi fick rusa in på planen och gratulera spelarna till den stora bedriften! Deviset Edsbyn vill och kan vägleder oss genom livet!
Edsbyns Alpinas hyllning till bandylaget efter SM-guldet var en 30 x 20 m 5:a i skidbacken, med marschallhållare från Metallprodukter. Edsbyborna blev tårögda när Björn Ingesson tände marschallerna på Gårdstjärnsberget denna klara måndag kväll. Jocke Carlstorp lyckades fånga en suverän bild ända från Roteberg!

Vill även passa på att gratulera alla hårdrockare som i sommar kan se Alice Cooper, Thin Lizzy, Halloween, Europe och Status Quo i lilla Kilafors. Vi tackar Martinus Eriksson för det! Men först ska vi på Sweden Rock Festival 4-7 juni och kolla in Blue Öyster Cult, Triumph, Judas Priest och mängder med fler bra artister!

15 februari 2008
Här kommer Richard Follstedts intensiva trumsolo från Celsiusskolans Julspex 12 december 2007.  Julspexet var en formidabel succé med många roliga sketcher som gjorts av 9:orna och aulan var välfylld med skolans alla elever och lärare. Anna Kiltorp utsågs av eleverna till skolans bästa lärare och bästa fritidsledare blev givetvis John-Erik Ondahl som fick ta emot stående ovationer från publiken.

4 februari 2008
Nina Söderquist från Alfta vann TV 3-tävlingen West End Star på lördagskvällen. Nina har en av Sveriges mäktigaste och vackraste röster. Segern innebär att hon får sjunga huvudrollen Lady Of the Lake i Londonmusikalen Spamalot som baserar sig på filmen Monty Python and the Holy Grail från 1975. Filmen handlar om King Arthur och hans riddare speglat på Monty Pythons speciella sätt. Nina har sjungit och underhållit i många år vilket bevisades med segern i West End Star. Det ska bli spännande att följa dig Nina i din framtida karriär och vi säger stort grattis och lycka till!
Nina Söderquist får lysande recensioner i tidningarna efter premiären den 11 februari för sin roll som Lady Of the Lake. Hon ska nu jobba i London tre månader med ev. förlängning till sex månader. Varför inte åka till London för att uppleva vår egen superstjärna Nina!

3 december 2007
Med denna fina vinterbild, som Joel Åhl från Luleå gjort, vill redaktionen önska alla EN GOD JUL & GOTT NYTT ÅR och som en julklapp släpper äntligen Century Minds en kanonlåt som heter Dragon Lady på My Space. Det hörs att grabbarna i bandet har erfarenhet och vet hur hårdrock ska låta! Som en extra julklapp kan vi även meddela att Judas Priest återkommer som headliner på Sweden Rock Festival i juni 2008. Övriga band är bl.a. Whitesnake, Blue Öyster Cult, Saxon och Def Leppard. Fler band dyker upp vartefter - vi ses säkert på Sweden Rock Festival 2008 i Sölvesborg! 

1 november 2007
RUSH levererade som förväntat!
Inför 10 000 på Globen (071027) bjöd Rush på en mycket bra och förväntad show. Under mer än 3 timmar drog Rush av närmare 30 låtar! Scenshowen inskränkte sig till att Alex Lifeson slängde sitt plektrum till någon på första raden innan paus och Geddy Lee filmade?! publiken en stund med en videokamera. Dessutom dök den från förra turnén (2004) bekanta draken upp och blåste eld. Men mest av allt bjöds på bra musik! Möjligen en skvätt kritik för att man kör nio låtar från senaste skivan. Det är i och för sig ett bra album, men man hinner helt enkelt inte spela alla klassiker som publiken vill höra. Man imponeras av hur skickliga RUSH fortfarande är trots sin numera mogna ålder. Fler musikminuter per betalad krona är säkerligen svårt att hitta på någon annan konsert!
På Globen spanades nedanstående bybor in:

JPG1: Kusen, Elofsson, Lilja, Karlstorp, Ladänges och Dahrén

JPG2: Bellman, Ladänges och Dahrén

JPG3: RUSH

Dessutom syntes Kilis och familjen Vidner med flera bland publiken!
Bert Persson

1 oktober 2007
Vilken härlig efterfest lördag 29 september för alla som jobbade vid Woxstock 2007. Först i matkön var den här rörmokaren och alla lät sig väl smaka. Bullegrims på scen två gånger under kvällen, den andra gången med gäster. Nu laddar vi för Woxstock 2008 i Öjeparken i Edsbyn. Det finns plats för alla som vill jobba på festivalen, det är bara att höra av sig till festivalledningen! Vi kan även vara stolta över våra företag och övriga sponsorer som verkligen stöttar Woxstockfestivalen.

7 juli 2007
Woxstock 2007 bjöd i går på både finstämd och brutal musik! Här är hela reportaget! 

13 juni 2007
Sweden Rock Festival 6-9 juni 2007
: REO Speedwagon gjorde festivalens mest glädjefyllda spelning, Heaven & Hell (Black Sabbath) den tyngsta, Aerosmith den mest glamourfyllda och Thin Lizzy radade upp sin låtskatt från 70-talet. Ja, allt var sig likt på den sextonde festivalen i Blekinge. Här är hela reportaget från Sweden Rock Festival!
Nu väntar vi med spänning på Woxstock den 6 juli i Öjeparken med bl.a. Nocturnal Rites! Gitarristen Fredrik Mannberg ser fram emot spelningen på Woxstock! Det gör säkert även Edsbyns hårdaste band Detox!

24 maj 2007
Här kommer unikt material inspelat i Peter Stormares studio i West Hollywood, Los Angeles. Peter och Bo "Blirr Hagstedt spelade in Kabel Memories och Fresh Air som en annorlunda återförening av Kabel & Granater som lirade 1970-71. Blirrs fantastiska resa över Atlanten innebar en personlig guidning i filmstjärnornas och musikens L.A. För att fullborda den annorlunda återföreningen av Kabel & Granater så sammanstrålade vi på Aspvägen i Edsbyn 4 maj för att ha lite kul. Peter har fullt upp med att filma i Sverige just nu. 

En annan kul återförening var när Nirvana 2002 gjorde sitt enda framträdande någonsin på Kafé 44 i Stockholm den 26 januari 2007. Det var releaseparty för boken "Swedish Death Metal" som Daniel Ekeroth skrivit. Nirvana 2002 lirade mellan 1988-92 med bl.a. Orvar Säfström som ni här kan både se och höra i Nirvana 2002:s paradlåt Mourning.

6 mars 2007
Den här sajten ska spegla både nutid och dåtid! Century Minds får stå för nutiden som vi nu äntligen kan se på bild. Tuffa grabbar och tjej - väntar med spänning på första spelningen! En sak är säker Century Minds är inga dunungar utan garvade musiker!
Det är kul att se vad som hänt med gamla musiker! 60-talsbandet Slaves basist Anders "Fuxen" Woxberg flyttade 1977 till Ockelbo och gick över till nyckelharpa. Här en artikel från Ljusnan i februari 2007.
Grooms förtjänar all respekt efter snart 45 år i musikbranschen. Kommunens äldsta och minst sagt  levande band - vi bugar oss!

Bo "Blirr" Hagstedt åkte i slutet av februari över till USA och Hollywood för att träffa vännen och gitarr- och sångkollegan Peter Stormare från bandet Kabel & Granater som lirade mellan 1970-71. Steget från att uppträda på Folkets Hem i Edsbyn till Hollywood kanske inte är så stort! Blirr och Peter har dessutom spelat in ett par låtar i Peters privata studio i Los Angeles! Blirr och Peter besökte även den legendariska rockklubben "Whisky A Go Go" i Los Angeles, grundat 1964, där band som The Doors och Mötley Crüe tagit sina första steg.

Så till lite nationella nyheter: Headliners på Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 6-9 juni är på onsdagen The Australian Pink Floyd Show, torsdagen Heaven & Hell (Black Sabbath), fredagen Aerosmith och på lördagen Scorpions med originalgitarristen Uli Jon Roth. Vi ses på Sweden Rock!

4 december 2006
Fantastisk hårdrockskväll på Röda Bonden i lördags! Fullt med folk och Lipstixx 'N' Bulletz gav järnet på sin första spelning. Kvällen började med ett lyckat samkväm för medlemmarna i Louder Rock Club. Simon Lindhs kluriga hårdrocksfrågor fick även gamla hårdrocksrävar att vecka pannan. Eller vem vet t.ex. vad Tony Iommi satte eld på: 1. En höna X. En bil eller 2. En trummis?! Utsökt Taco buffé av Bondens personal.
Lipstixx 'N' Bulletz klev på scenen vid halvtolvdraget och drag blev det från första låt! Härlig spelglädje som snabbt spred sig till publiken. Men så har ju killarna massor av spelrutin från andra band. Fortsättning följer för detta sleazeband...

Sweden Rock Festival
hade Kick Off på Nalen i Stockholm i lördags och de presenterade några band inför Festivalen i juni 2007: En headliner är Heaven & Hell med Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler och Vinnie Appice. Övriga band: Blind Guardian, Motörhead, UDO, Suzi Quatro, Black Oak Arkansas, Reo Speedwagon, Axel Rudi Pell, Meat Loaf och kultbandet från början av 1970-talet - November. 50 band återstår att presentera!

22 november 2006
Mycket händer just nu i Edsbyns musikliv! Showroom Dummies gjorde en unik biospelning på Röda Kvarn den 21 oktober. Senast det begav sig med ett band på Röda Kvarn var Black Jacks spelning vid Beatlesfilmen Help i mitten på 1960-talet. Hårdrockbandet Evergrace debuterar med en CD och låten "The Escape" är med på Sweden Rock Magazines promoskiva som delas ut till 8.500 prenumeranter. De är i fint sällskap på promoskivan med bl.a. Skid Row och Hammerfall! Grattis säger vi i redaktionen! Evergrace har nyligen spelat i Oslo och ska på det nya året ut på en Sverigeturné samt har en spelning i Schweiz i april. Sonny Bonnet, alias Tomas Olsson, har gått ihop med Bullegrims Band + trumräven Lars Qvick och heter nu Sonny Bonnets Orkester. Musiken är "landsortsmusik".

Vi ser fram emot Sound of Sways första spelning den 27 december på Röda Bonden i Edsbyn. Seven Sins med bl.a. Daniel Holm och Markus Albertsson har börjat igen.
Det senaste hårdrockbandet på Edsbyns stjärnhimmel är Century Minds med bl.a. "Mapexslaktaren" Johan Nordlund. Vi förväntar oss blytungt melodiöst mangel! För mer information om banden kolla in på Who´s who. Skicka oss gärna bilder och musik!
...och sist men inte minst så anordnar Louder Rock Club en fest för alla medlemmar lördag den 2:a december kl. 19.00 på Röda Bonden med Taco buffé. Kl. 22.00 öppnas dörrarna för alla övriga och kl. 23.45 kliver Edsbyns sleazeband, Lipstixx 'N' Bulletz, upp på scen för sin första spelning. Mer info på www.playitlouder.blogspot.com 

10 augusti 2006
Hej igen alla musikdiggare. Nu kommer det nya regelbundna uppdateringar på sajten. Vilken härlig festivalsommar! Först Sweden Rock Festival i Sölvesborg 8-10 juni med band som Journey, MSG, Queensr˙che, Alice Cooper, Whitesnake och gamla godingarna Cactus, och sedan vårt lokala Woxstock som gjorde succé med 1600 besökare! De lugna melodiska Showroom Dummies inledde Woxstock med en mycket bra spelning och Bloodbound (med bl.a. Markus Albertsson från Grängsbo) avslutade så det bokstavligt rykte med sin snabba hårdrock.
Här kommer lite semestertips för Dig som är ute och reser. Hard Rock Café i New York är ett megaställe där det finns "alla" kända musikers kläder, gitarrer och låttexter i original. De är dock bakom glas som här Jimi Hendrix scendress från 1968. På Hard Rock Café i London däremot får man med assistans från personalen fingra på Jimi Hendrix gitarr eller låna Curt Cobains gitarr och solglasögon. Man får väl bara hoppas att det är originalgrejer, jag brukar säga "fan trot" men OK det är säkert sant.
Om ni åker till Dublin på Irland så finns sedan augusti 2005 en staty över Phil Lynott på Harry Street nära stora shoppinggatan Grafton Street. Bakom statyn ser ni puben McDaids där Phil brukade hänga (den tomma barstolen på bilden) och ta en öl för att få inspiration till nya låtar. Skriv gärna om Dina egna musikupplevelser i vår gästbok eller maila oss.

16 oktober 2005
Fler bilder på människorna, berättelser om det som hände, minnen och annat från Södran efterlyser vi kontinuerligt. Detta ställe som betytt så mycket för flera generationer och som för oss som var med och jobbade i det gamla huset och antagligen för er som hade ett södranliv i det "nya" huset lever kvar och kommer att leva kvar starkt i både själ och hjärta livet ut. Därför är det väldigt roligt att Björn Ersmar (http://www.ersmar.se/) skickat bilder från ett AIR Disco som han och Magnus Weiman körde där troligen 1975. Härliga bilder på härliga människor. Till galleriet och bilderna.  
Tack Björn!

6 juli 2005
Först, störst och bäst.
Black Sabbath hänförde publiken på Globen den 3 juli så publiken sträckte upp händerna längst upp på läktarna och Ozzy slängde på känt vis hinkvis med vatten på publiken. Black Sabbath är en homogen enhet med en ljudvägg som lyfte hela Globen. Se bilder och kanske är Du själv med! Du som var på Globen, skriv i gästboken vad just Du upplevde!
För Dig som var på Woxstock 2 juli finns nu bilder på banden. Ha en skön sommar alla hårdrocksfans, nu vilar vi öronen ett tag. 

15 juni 2005
Sweden Rock Festival 2005 är över
- läs reportaget, se intervju och kolla bilder. Kanske är Du med själv! Accept gjorde sin allra sista Sverigespelning, Styx var superproffsiga, Motörhead manglade och Mötley Crüe infriade allas förväntningar.  Andreas Matz och P4 Dist direktsände från festivalen. Du som var där skriv i gästboken vad just Du tycker var bäst!

15 maj 2005 (OBS 15 juni är filmer inlagda från Röda Bonden)
Härlig hårdrocksstämning, fart, fest, mycket folk och superbra coverband var inramningen på Röda Bondens Kick Off för Sweden Rock Festival. Vi tackar Röda Bondens personal, publiken och inte minst Cold Gin, Feedback, Woodoo Highway och 12-årige trummisen Richard Follstedt för en hellyckad hårdrocksfestival!
Nu är vi varma i kläderna inför årets upplaga av Sweden Rock Festival 9-11 juni i Sölvesborg. Vi ses där nästa gång! Medans vi väntar på SRF 2005 kan Du som var på Röda Bonden den 14 maj skriva i vår gästbok vad just Du tyckte om hårdrocksfestivalen!

27 april 2005
Pingstafton lördag den 14 maj anordnar Röda Bonden i Edsbyn Sweden Röck som en Kick Off för alla som ska till Sweden Rock Festival. Det blir hårdrocksfestival med Woodoo Highway på scen med medlemmar från Morgana Lefay och Tad Morose. Bättre coverband går inte att uppbringa! Även Feedback med bl.a. Svenne Mårtensson kommer att finnas på scen.
De öppnar kl. 16.00 för de som vill äta tacosbuffé och se DVD:n från förra årets Sweden Rock. Du kan även testa hårdrocksdrinkarna Overkill, Balls To The Wall och Red White and Crüe. Det är många från vår kommun som ska på Sweden Rock Festival 9-11 juni i Sölvesborg i sommar så det blir spännande att se vilka alla Ni är!

14 mars 2005
Äntligen - bilden vi alla väntat på. I popens begynnelse, 1962, var det...Trembling Strings. Bandet från Vängsbo bestod av Folke Helmersson, Yngve Lindberg, Rolf Östergårds och Mats Helmersson. Kanske har de tidstypisk Brylkräm i håret, vilket var vanligt före Beatleseran. Enligt Ebba spelade de på Fritan och i Arbrå mest varje helg. Kortet är taget på Elvéns och vi tackar Gunnar Östergårds för scanningen.

25 februari 2005
Accept, Sammy Hagar och Mötley Crüe
headlinar Sweden Rock Festival 9-11 juni 2005. Övriga band är bl.a. Styx, Kansas, Robin Trower, Savoy Brown, Blackfoot, Dio, Magnum, Saxon, Nazareth, Yngwie Malmsteen, Megadeth, Anthrax och inte minst vår egen stolthet Morgana Lefay. För första gången på svensk mark kommer Motörhead med sin klassiska ljusrigg formad som en B52-bombare. 
Detta är ett måste för alla oss hårdrocksdiggare, gammal som ung! Det är väldigt många Edsby- och Alftabor som ska till Sweden Rock i år - kul! Vi ses i det gemytliga Norje nära Sölvesborg i Blekinge. 

För en gammal rockräv ska det bli en njutning att få höra Robin Trowers eminenta "Day Of The Eagle" från LP:n Bridge Of Sighs 1974 (sist det begav sig var på Stockholms konserthus 1975). Styx står för en av historiens bästa inspelningar med ett påskjut som få lyckats åstadkomma i låtarna "Midnight Ride" och "Born For Adventure" från LP:n Equinox 1975. För att inte tala om Styx "Blue Collar Man" från 1978. Vi får väl plocka fram vinylerna och ladda så länge...eller hur Björn W!
De två första från Ovanåkers kommun, som ska till Sweden Rock Festival 2005, som skriver något i gästboken får en Sweden Rockposter.

1 oktober 2004
Den 29 september hänförde Rush publiken inför ett fullsatt Globen med låtar från hela sin karriär. Att äntligen få höra "Working Man" och andra örhängen live var en höjdare. Den tre timmar långa konserten och 31 låtar genomfördes med eldsprutande drakar, videosekvenser och en snygg ljusshow. Neil Pearts trumsolo med ett helt omslutande trumset som roterade var magnifikt. Tänk att få höra en trio låta så bra, fylligt och länge - det är sällsynt inom dagens hårdrock. Att dessutom i publiken få sitta nära Motörheads trummis Miki Dee, Europes basist John Levén och Jan Johansen gjorde inte precis stämningen sämre. Edsbybor vallfärdade och på plats fanns givetvis denna Edsbyfamilj. Den förste, av er från vår kommun som var på Globen, som skriver i vår gästbok vad just du tycker om konserten vinner en Atmosphere In Rock t-shirt med vår logga! 
Grattis Bert Persson, utflyttad Edsbybo till Stockholm 1983. Du var snabbast och vann t-shirten och som bonus får Du Atmosphere In Rocks studioinspelning. Fler bilder från konserten: Alex and Neil, Alex, Geddy and Neil, Fire Vapor Trails och Neil and Geddy.

4 juli 2004
Här kan ni se bilder från årets Woxstockfestival den 3 juli i natursköna Öjeparken i Edsbyn. Det var en varm fin kväll med 10 olika band/artister!

16 juni 2004
Nu kan Du läsa om Sweden Rock Festival i Sölvesborg 10-12 juni i Galleriet! Vi som var där och givetvis om Scorpions, April Wine, Montrose, Europe m.fl. Judas Priest återförening var en succé utan dess like! Alla ville se dem redan på torsdagen så det var trångt men alla var glada! 20.000 besökare var rekord för festivalen som bara växer. Du som gillar hårdrock - åk dit nästa år, om Du inte redan varit där!

4 juni 2004
Festivalsommaren är här och vi börjar med Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 10-12 juni. Judas Priest, Scorpions, UFO, Montrose, Heart, April Wine, Foghat, Europe m. fl. Heta reportage utlovas från backstage och presstält. Vi ses Pipen, Pjuj, Ondahl och alla ni andra som ska dit! 3 juli blir det Woxstock Festival, i sköna Öjeparken i Edsbyn, som bjuder på bl. a. Diamond Dogs, Disco Volante, Lefay och de lokala förmågorna YmseNahanna och Wild Flower! Välkommen som konferencier Orvar Säfström. Be there!!!

25 maj 2004
Färska bilder på Sonitus när de repar på Södran med nya sångaren Christer Ehn. Även Euphoria kör hårt på Södran med två nuvarande medlemmar Lars Eliasson och Andreas Ehn som har ett trumset utöver det vanliga. Sonitus och Euphoria spelar melodiös hårdrock med bett!

17 april 2004
Vi får in bilder i en aldrig sinande ström på Focking Souls så snart får vi väl döpa om sajten. Focking Souls fanns ju under många år, mellan 1967-1974, så de kan vara värda lite uppmärksamhet! Tack André Litstedt för bilderna du fixat av Anders Johnson. 
Vi som ska till Sweden Rock Festival 10-12 juni i Sölvesborg kan förutom Judas Priest, Scorpions och UFO glädjas åt Montrose. Tänk att äntligen få höra en av rockhistoriens bästa låtar "Space Station # 5" från 1973 live!

25 mars 2004
Inte illa gissat... Grattis till segern med 7-6! Vilken match! Tack hela bandylaget för den glädje hela bygden, ja hela Sverige känner! Lycka till imorgon kväll mot Vodnik i London! Matchen går vid Streatham Ice Arena. Läs Ljusnans artikel här! (Matchen slutade oavgjord 10-10).

17 mars 2004
Vi gratulerar Edsbyns tappra bandykrigare till finalplatsen mot Hammarby i Uppsala på söndag 21 mars. Vi är där och hejar på Er! 5-4 till Edsbyn!

6 mars 2004
Fler bilder finns nu från skoldansen på Hantverksgården 1966 med Hitchhikers och Soul Club på Folkets Hem 1968. Focking Souls har sammanställt en CD med 21 gamla låtar från rullband och du kan lyssna på några av dem under Musik
Bollnäs stolta coverband Voodoo Highway gästade Edsbyns Hotell fredag 5 mars och rev av 70-talshårdrock så rappningen lossnade på väggarna. Bandet består av bl.a. fullblodsproffs från Tad Morose och Lefay.

4 januari 2004
Nu kan Du under Musik lyssna på nyinspelning med Atmosphere In Rock. Atmosphere Theme - en rackarrykare som man blir glad av!

30 december 2003
Årets sista nyhet är ett unikt tidsdokument med Slaves från 1965!!! Lyssna på Slaves Theme inspelat på Västergatan i Edsbyn. Kolla även bilderna från Fritan 22 januari 1966! Är det någon mer som har unikt material - hör av Er! Alla vill höra just Er!

15 december 2003
Edsbyns metallkungar Evilution har äntligen förärat vår sajt sin nya heta version av låten Voices Of The Dead. Ni som besökte Woxmetal kunde höra den live och den finns även med på samlingsplattan från Woxmetal. 
Vi tackar musikskolans lärare för en fint genomförd Julkonsert den 9 december vid Celsiusskolans aula. Musikskolan fostrar många nya musikförmågor!

6 december 2003
Ni kan nu fortsätta botanisera på vår hemsida. Läs Micke Brobergs historia om Panic och om Focking Souls vid Soul Club på Folkets Hem 1968. Fler bilder finns nu från skoldansen vid Hantverksgården 1966.
Varför inte lyssna på Evilution, Euphoria, Romantic Smile, Main Road 301, Blind Dog Brothers, R.E.P.O, Woxnadalen Country Bros, Seldom och The Flipbirds under Musik. Who´s Who växer för varje dag. Tack alla för mycket fin respons på vår sajt!!! Mer material kommer...var så säker! Skriv gärna i gästboken!

5 november 2003
Woxmetal 1 november på Folkets Hem var helt enormt!!! Gävletjejerna No One´s Serious gick ut hårt med punkinspirerad hårdrock, Sonitus första offentliga spelning blev succé med ordentligt tunggung från inte minst den hårtslående Johan Nordlund. Evilution satsade allt med många nya låtar och ljudväggen var total med sköna riff. När ridån gick upp för Atmosphere satt Richard Follstedt, 11 år, bakom kaggarna och han drog ett suveränt trumsolo. Tack Ondahl för att du tog Richard på dina axlar inför publikens jubel! Atmosphere In Rock körde sin "Loud & Heavy Show" med låtar som Lead, Atmosphere Theme och Ankan. Croon & Co krönte kvällen med Stairway To Heaven, Smoke On The Water och Black Night...natten var fulländad. Spelglädjen, kamratskapet och alla hårt jobbande ungdomar, inklusive Björn Ingesson och Bullmammorna. ETT STORT TACK!!! 
Du kan nu beställa tretimmars VHS-video med alla bandens hela uppträdande för 150 kr och CD-skiva med ett bands hela framträdande för 75 kr, och/eller en samlings-CD med tre låtar från alla band (totalt 15 låtar) för 75 kr. Kontakta oss på order@atmosphereinrock.com

31 oktober 2003
Atmosphere In Rock har varit i Bildas skivstudio i Söderhamn under två dagar och spelat in nymixade låtar från vår "Loud & Heavy Show". Det blev en kanoninspelning som kommer att ges ut på CD framöver. Nu laddar vi stenhårt för Woxmetal på lördag, läs Ljusnans förhandsreportage här! See You tomorrow...Loud & Heavy!!!

20 oktober 2003
Voxmusik anordnar i samarbete med XStage hårdrockfestivalen, Woxmetal, lördag 1 november på Folkets Hem i Edsbyn. Festivalen börjar kl. 19.00 och slutar kl. 01.00. 

Spelordning: 19.30 No One´s Serious (tjejband från Gävle, som spelar Ramonesinspirerad punk), 20.30 Sonitus, 21.30 Evilution (tidigare Cesar Nero), 22.30 Atmosphere In Rock, 23.30 Croon & Co. För mer information om grupperna, se who´s who! Servering av öl, läsk, kaffe, mackor och varm korv. Entré 60 kr. Ingen åldersgräns!
Det kommer att ges ut en samlings-cd och video med alla band! Kan beställas via denna hemsida - mer info kommer efter Woxmetal!

Välkommen till vår "Loud & Heavy Show"Long Live Heavy Metal!!!

      

Vill Du ha vår fina svarta t-shirt med Atmosphereloggan på bröstet så kontakta oss på order@atmosphereinrock.com
Den finns i S, M, L, XL och XXL och kostar 100 kr + ev. frakt.

15 augusti 2003
Atmosphere In Rock gör en ny unik spelning i Edsbyn! Voxmusik anordnar i samarbete med XStage hårdrockfestival på Folkets Hem lördag den 1 november. På mångas begäran, både ni som missade oss på Woxstock och ni som vill se oss igen, känns det enormt kul att få köra vår "Loud & Heavy Show". Vi ses på Folkets Hem vid Halloween! 

6 juli 2003
Woxstock - helt fantastiskt! Vi kände en enorm spelglädje, att efter 25 år åter få stå på scen. Tack för allt Ert stöd som vi verkligen kände. Kul även för våra söner Jonas och Richard att få göra sin debut med Breaking The Law. The Sudden Recovery är verkligen ett liveband, The Curtains säkra som vanligt, Soak The Sin helt kanonbra och Ulf Stureson med sin känslosamma stämning. Tack till alla, inte minst arrangörerna med Björn Ingesson i spetsen. Edsbyn är en attraktion rikare! 

1 juli 2003
Bara några dagar kvar till Woxstock. Atmosphere In Rock går på scenen kl. 19.40 på lördag och spelar till 20.20. Uppladdningen har fungerat perfekt och det ska bli kul att träffa Er alla som kommer till Öjeparken. Fantastiskt med Edsbyns första rockfestival och vi önskar alla band lycka till!

2 juni 2003
Tack alla ni som gett så fin respons på vår hemsida. Vi har ambitionen att göra denna sajt levande med nya bilder och texter. Skriv gärna i gästboken! Atmosphere In Rock laddar för en "Loud & Heavy Show" på Woxstock den 5 juli i Öjeparken. Be there! Ett stort tack till ungdomarna i  Woxstockfestivalen för att vi får spela och även Södran, och då särskilt Ondahl, för all uppbackning!

24 mars 2003
Atmosphere In Rock repar för fullt sedan januari. En CD med inspelningar från 1975-1977 finns nu att köpa. Inspelningarna är gjorda med en Tandberg rullbandspelare på Södran. Pressas endast i en mycket begränsad upplaga. Maila oss på order@atmosphereinrock.com så för Du den till självkostnadspris, 70 kr. (Slutsåld!)